Relationer

Mänskliga relationer är komplicerade. Det beror nog på att människor är komplicerade. Olika personligheter och olika erfarenheter och intressen. Hur en uppfattar en sak uppfattar den andra på ett helt annat sätt. Så hur gör man då om man inte förstår någon annan som det är viktigt att man borde förstå? Om man efter en diskussion ändå hamnar på ruta noll där det enda man kommer fram till är att, nej jag förstår inte vad du menar. Jag tycker att det borde finnas en apparat som "översatte" allt den ena säger på ett sätt som gör att den andre kan förstå det. Som visste vilka ord och argument/omformuleringar som funkar hos en person för att budskapet ska gå fram.

Av alla mänskliga egenskaper man kan stöta på i en diskussion är nog ENVISHET den svåraste att ta sig runt. Argumenetet: jag tycker såhär och jag tänker inte ändra mig oavsett vad du än säger, är en hård vägg att bryta ner och i de flesta fall en utmaning lika stor som att riva berlinmuren för hand. Jag uppfattar mig själv som en relativt envis människa men har man stått öga mot öga med vad riktigt jävla istadig vill säga så blir man ganska ödmjuk inför sin egen envishet. Faktum är att jag känner mig som ett litet lamm i jämförelse...

Vår hamster är nog den bortskämdaste hamster i universum. Häromdagen åkte vi en och en halv timme för att komma till Bromma Zoo där dom har allt och lite till när det gäller hamstrar och vi köpte både en massa godis, mat, tugggrejer, ett rep att klättra i, en ny sandskål, hamster vadd att sova på med mera. Notan slutade på 250 kr.... Men ska det va så ska det!

Nu har jag bestämt när jag ska ha semester och vad som ska hända då! V.26 ska vi till Göteborg och kolla på AC/DC och göra stan. V.30 är det rockoff på åland och jag fyller år. V. 37 i början på september blir det Spanien för en veckas solsemester! Ska bli så skönt att få vara lite ledig . Skulle kunna ta allt på samma gång men jag tror det är bättre att dela upp det lite så man har nåt att se fram emot. En vecka sparar jag till hösten så man kan ta en weekend!

Kram och hej

Tjejkvällar!

Så viktiga men tyvärr så få. Om jag fick välja skulle jag vilja ha en i veckan minst för man behöver verkligen dessa tillfällen för sin  mentala hälsas skull! Jag har två "tjejgäng" som jag hänger med och vi försöker träffas ungefär en gång i månaden och hitta på nåt. Mest blir det att vi sitter och dricker vin och äter nånstans på stan tills man måste åka hem och sova för att orka gå till jobbet dagen efter. Men jag älskar det! Det svåra är att få till en tid när alla kan träffas, och nu har ändå ingen av oss barn eller familj. Undrar hur man ska hinna leva sen? Men jag tror jag tänker alldeles för mycket på framtiden, det löser sig nog!

Fan vad jag är trött. Fredda har varit på Åland med Mattis några dagar och det betyder att den som tar hand om både hem och husdjur har varit borta och själv har jag sammanlagt varit hemma ca 3 timmar de här två dagarna innan jag gått och lagt mig. Så när jag kom hem igår stod vår lilla hamster Gorbie mot gallret och tittade anklagande på mig med nästan tom matskål och inget att göra förutom att springa i hjulet. Så med mycket dåligt samvete fyllde jag matskålen ,la in en liten majskolv som hon kan gnaga på, hängde upp en ny gnagpinne med frön och frukt samt hämtade både sallad pch gurka....Så nu ser det bra ut när fredda kommer iaf.... Jag är en dålig människa!

Snart är det helg och jag ska bara ta det lungt! 


Hej hej 


Jag är chockad

Det lönar sig tydligen att bloggstrejka för helt plötsligt har tre personer som jag inte vet vilka det är läst och kommenterat min blogg! Vad jag vet är det aldrig någon annan än fredda och typ linnea som har läst min blogg och så plötsligt ser jag att det är fler som har sett den. Hur kommer det sig? Iaf blir resultatet att jag inte kan bloggstrejka längre eftersom mitt enda krav var att jag skulle få en kommentar och det har ju uppfyllts nu. Och tur var väl det för jag måste berätta om igår : )

Igår kom min två väninnor Anna och Emma hem till mig för lite tacos och tjejsnack (sen att det blev tre avsnitt av sex and the city också behöver väl inte nämnas). Jag är ju numera karriärkvinna och min fritid inskränker sig till 3 ynka timmar varje dag ungefär som brukar tillbringas antingen på gymmet eller i koma på soffan. Så jag var mycket törstande efter lite socialt liv och vänskapligt pladder och det blev det med besked också. Men då jag skulle upp jättetidigt dagen efter så bröt vi upp halv tio och planen var att jag skulle gå och lägga mig. Jag gick och la mig ca 22, efter två timmars undrade varför i helvete jag inte somnade kom jag på att det kanske inte varit så smart att dricka ca 4 koppar te och 3 glas cola...Koffein+ sömn är ingen bra kombo. speciellt inte för mig som inte ens dricker kaffe!

För dig som undrade vad beach 2009 är så är det  mycket riktigt ett pass i bodypump som börjar ikväll och som ska ta mig till stranden fler än 2 ggr i sommar! Det roligaste är att ikväll har jag lyckats lura med både Fredda och ev min bror Mattis och det ska bli så kul att se dem lida mohhaaa!

Hej då


Jag vägrar skriva mer tills jag får en kommentar!

Nu går jag ut i bloggstrejk.

Måndagsfeber

Idag är det måndag och typ alla är sjuka på jobbet. Stämningen är ganska låg och alla önskar att det vore fredag. Veckorna går dock ganska fort och så lär nog den här göra, så länge man håller sig sysselsatt så går det bra! Ska ha våran första riktiga grupp imorgon på 7 personer och det känns väldigt kul och lite skrämmande. Gud vad jag är mätt....Åt en massa sallad och en avokado och blev smällmätt. Ska och träna direkt efter jobbet så jag har laddat med en banan också. Är så duktig nuförtiden med mina regelbudna mattider men helgen var en stor katastrof! Godis och fredagsmiddag (klyftpotatis, kött och bea) på fredagen, Mc Donalds och godis på lördagen och sen en pizza på söndagen....... Usch vad jag mådde dåligt igårkväll! Men nu är det nya tag och så siktar jag på att bara äta godis en av dagarna nästa helg och nyttigare mat. Aeorobics ikväll och sen bodypump på torsdag gör att samvetet väger lite lättare. Nytt pass den här veckan som heter Beach 09!

Puss och kram

RSS 2.0