Åland en sommarstad?

Hur kommer det sig egentligen att det varje midsommarafton är strålande sol och varmt på Åland när det alltid regnar i Sverige? För två år sedan firade jag en underbar midsommar här på Åland, året efter bestämde jag mig för att åka till min vänninna linnea i Kisa och fira, regnet öste ner. I år var jag återigen på Åland och med regnprognoserna hängande i hasorna blev det ändå otroligt fint väder! Och det har tydligen alltid varit likadant. Så nu är det avgjort, åland är en sommarstad utan dess like :)

Fast just idag är det väldigt mörkt ute... Men det gör inget eftersom man ändå måste sitta på kontoret hela dagen.

Jag  behöver något att se fram emot, visst Rock off ska bli kul och det ska bli kul att åka till viken under karnevalen snart men jag vill ha något närmare att kunna fokusera på när dagarna går så här långsamt. Mina delmål varje dag är fika kl 10, lunch kl 12 och fika igen kl 15. Idag är det fisksoppa till lunch....blä.

Jag och fredda sov i bilen på midsommarnatten för vi var 35 personer och det fanns sängar till ca 10, men det gick faktiskt bra och jag hade bara lite ont i nacken när jag vaknade. var till och med bekvämt och lite mysigt! På väg till bilen på natten stötte vi på värsta monsterpaddan som fredda kastade kottar på, kottarna studsade dock bara av hans stenhårda rygg och han rörde sig inte ur fläcken... creepyyy!
 
Vi var ju i spanien för ett tag sen och jag måste säga att sverige och åland slår spanien i äckliga insekter vilken dag som helst! där såg man på sin höjd nån kackerlacka på natten när man var ute och gick. här är insekterna överallt och jagar mig hänsynslöst genom skog och berg. till och med på stranden finns de små jävlarna. Lägg märke till att jag liksom förra sommaren återigen återkommer till min lite nervösa läggning gällande insekter ... Det är verkligen det allar värsta med sommaren och det allra bästa med vintern!
 

RSS 2.0