Islandshästridning med Fredda!

Idag fick jag äntligen med Fredda till ett stall fullt med allergiframkallande hästar för en timmes turridning i skogen! Min absoluta favoritsysselsättning och hans största skräck... Efter mycket om och men sitter vi i bilen på väg dit och fredda frågar lite nervöst hur man stannar en skenande häst om det skulle behövas? Jag säger att det är bara att dra i tyglarna för allt vad man är värd och hålla i sig för glatt livet, det gör honom inte lugnare konstigt nog.

När vi kommer fram kvider han lite men tar ett djupt andetag och stiger ur bilen, väl inne i stallet ser han lite bortkommen ut där han står och väntar medan turledaren gör iordning hans häst. Efter ett tag går de ut på stallbacken och hon hjälper Fredda att komma upp på hästen och går sedan iväg för att hämta sin häst inne i stallet. Han ser lite nervös ut där han sitter och när jag kommer ut och ställer mig brevid med min häst frågar han varför gör den så och varför gör den så så fort hästen rör sig det minsta. När alla är klara så bär det iväg och jag ser att han slappar av lite, det här var väl inte så svårt, bara att hänga med ju. 

Efter tio minuter frågar ledaren om vi vill prova att trava och det vill vi. Jag rider bakom fredda och när hans häst börjar trava ser jag hur tyglarna ganska direkt glider ur händerna och ett krampaktigt tag i sadeln formas, samtidigt ser jag hur han är på väg mer åt vänster i sadeln och tänker att nu åker han snart i backen så jag skriker att vi nog måste stanna och fredda hänger på me dett litet STOPP innan vi saktar av. hmmm det gick ju inte så bra så vi ger honom lite mer instruktioner och fösöker med tölt istället och det går det bättre. Han tycker att tölt var mycket roligare än trav säger han sen. Efter det både töltar och travar vi och går i skogar, sen kommer en galoppsträcka och fredda sätter sig först emot tvärt men efter lite övertalning går han med på att prova. Jag rider före så jag ser inte honom så bra och min häst drar iväg rätt fort men när vi saktar av ser jag att han sitter kvar och verkar tyckt att det var ganska häftigt, lite läskigt när det gick så fort men kul!

Jag har fruktansvärt roligt hela tiden och kan inte hjälpa att jag sitter och småfnissar lite hela tiden för situationen är så rolig och annorlunda. Jag menar min fotbollsfredda på en häst som är ute och galopperar i skogen! Efteråt är han supernöjd och tycket det var jätteroligt och det var det verkligen så nu blir det absolut fler gånger. För att vara en superovig och stel nybörjare måste jag säga att det gick väldigt bra för att vara första gången man sitter på en häst och både töltar och galopperar :)

Gud vad jag längtar efter en egen häst!  

RSS 2.0