Trött in i märgen, kan man vara det?

Så känns det iaf just nu när jag sitter på jobbet och håller på att somna .Jag är ingen kvällsmänniska. Jag är ingen morgonmänniska heller för den delen. Nej tvärtom jag hatar verkligen att gå upp på morgnarna och Fredda få säga till mig flera gånger. Jag är en mittemellan människa! Går jag och lägger mig 11 och går upp 9 så mår jag bra. men verkligheten är ju oftast en annan och i det här fallet är det 12,30 till 06,45 som gäller (okej 07,00 kanske). Detta resulterar i att jag är som en zombie de flesta dagar och somnar direkt när jag kommer hem från jobbet. Det här rakt nedstigande led Freddas fel. Jo, för innan jag träffade honom så sov jag gott ca 9-10 timmar varje natt och sov ALDRIG middag.

Nu i sommar när jag dessutom är helt omgiven av nattmänniskor dygnet runt(freddas familj) så är det omöjligt att följa min egen sovcykel. Jag gjorde några tappra försök i början av sommaren och försökte smyga ner runt 11 men efter många "Va ska du redan gå och lägga dig" " Kom och drick te med oss istället" och diverse förvånade ögonkast så har jag nu gett upp alla försök till att sova mer än 6 timmar per natt och fogat mig i nattkulturen som råder i hushållet. Det är nämligen då man äter tillsammans, pysslar med olika saker vid köksbordet samtidigt som man dricker te och pratar. Det är ju väldigt trevligt såklart och det är oxå därför det är så svårt att slita sig och gå och lägga sig. De gånger jag har lyckats har det ändå slutat med att jag ligger och läser nån bra bok tills fredda kommer ner och lägger sig så det är hugget som stucket!

Dessutom kanske det snart blir mode med stora mörka ringar under ögonen....

kram

Vart tog den söta lilla sommaren vägen? Ingen som vet, ingen som vet...

Jaha då sitter man här och är inne på sin allra sista vecka på sommarjobbet. Jag har trivts bra i år och alla har varit snälla men det är inte utan att det börjar smaka trä att sitta och vända papper nu alltså. Så det ska bli väldigt skönt att komma tillbaka till studentlivet igen.....om det nu blir så.... Framtiden ser just nu lite osäker ut och jag vet inte alls vilken väg mitt liv kommer att ta de närmaste veckorna. Jag väntar nämligen besked från ett jobb jag har sökt. Här på åland! Som EU-handläggare! Får jag det jobbet kommer mitt liv aldrig att bli sig likt igen. 

Spänningsfaktorn är nu så hög i mitt liv att symptomen inte väntat på att visa sig. Tre dagar innan jag skulle sjunga på min kompis Anettes bröllop  började jag hicka okontrollerat på jobbet. Jag fick det inte att sluta och jag låter ungefär som en förkyld groda när jag hickar så det var nog lagom irriterande för de andra på kontoret. Mycket pinsamt. Två dagar innan började mitt vänstra ögonlock rycka, detta beteende eskalerade ju närmare bröllopet vi kom. Och faktiskt, under själva framträdandet, ryckte det värre än någonsin och bedarrade sedan för att sluta helt nån dag senare. Mycket konstigt. Kroppens vägar äro outgrundliga!

Den här veckan är sommarens sista hela vecka här på Åland och eftersom det är tisdag idag har jag bara tre dagar på mig att gå på piknick, bada, åka ut med en båt, festa hela natten på arken, indigo och dinos, åka ut till freddas stuga, åka till fannys stuga och äta pizza och basta, umgås med alla kompisar, käka på Wirrans och gå rida islandshäst. Såååå.... jag vet inte hur detta ska gå till men jag antar att jag får spara det till senare somrar då man förhoppningsvis har mer tid (yeha right!).

Men å andra sidan har jag ju hunnit med att äta på von knorring i solnedgången, badat på gröna udden och på nabben, turistat med Linnea och Henrik samt med Pappa, Tanja och Inga, varit på kvällskurs i ridning, jobbat åtta-halv fem varje dag, tittat på när freddas korplag spelar fotboll, haft tjejkväll med god mat och fest hos josse, haft mysiga filmkvällar hemma när det regnat, börjat brodera, syr en duk och ett annat hemligt projekt på gång. Ja jag har nog hunnit med en hel del ändå även fast det inte riktigt känns så nu.

Men det roliga tar ju inte slut här på Åland, i Stockholm vill jag sitta på en uteservering med tjejerna och dricka vin, gå på grönan och skansen, shoppa, gå på sex and the cityilmen, åka till Linköping och hälsa på Linnea och Henrik, kräftfiske i viken och mycket mer! Så det blir nog en bra höst oxå!

puss och kram

    


Finaste Roborowski...

Vi lyckades inte rädda Roborowski. När vi väl såg att han var sjuk så var han så sjuk att det redan var försent. Han hade förmodligen fått lunginflammation och det är den vanligaste dödsorsaken för hamstrar men vi ville i alla fall försöka rädda honom. Vi åkte till veterinären där han fick antibitoika och lite smärtstillande men det blev för mycket för honom och han somnade in i min hand. Tårarna rullade nerför mina kinder och jag blev förvånad över hur starkt jag kände för den lilla lilla varelsen i min hand som inte längre andades. Robban var en familjemedlem och mitt och fredriks allra första husdjur, han kommer därför alltid att vara speciell för oss då vi tack vare honom har fått se sidor hos varandra som vi inte visste fanns. Det är nu mer än två veckor sedan och den allra värsta sorgen har lagt sig för länge sedan men när jag tänker på hans små tassar när han satt och knaprade på ett digestivkex eller på när han sprang i "terapihjulet" så känner jag stor saknad.

Jag vet att han var liten men som veterinären sa "Kärlek har inte med storleken att göra".

Roborowski, jag hoppas du har det bra i hamsterhimlen....

RSS 2.0