Kisse lever livet


Hi hi


Mysigt


Sissan


Knäpp släkt någon?

Jag har nog världens kanske knäppaste släkt har jag kommit på. Vi är inte som andra i ordets rätta bemärkelse. Men det är faktiskt jäkligt kul. Ett exempel är kommentaren på senaste inlägget som är från "Roffas fiskhandels marsvin" alias min bror Mattis som har en vana att så fort han svarar i telefonen eller smsar börja eller avsluta med de mest fanatsifulla och konstiga meningar. Ett exempel:

*Jag ringer mattis*

- Görans favoritpizza med sardeller ost, vad har du för ärende?
- Öhh hej jag ville bara höra om du ville komma över och äta med oss?

Typ så kan en helt vanlig början på våra samtal se ut. Men det är lätt att se vart detta beteende kommer ifrån eftersom jag med jämna mellanrum får sms från vår mamma där det står till exempel: strumpfot, kantarellpennor, nilsonkarlett eller nåt annat hellt obegripligt.

Själv är jag väl inte helt opåverkad heller eftersom jag är uppväxt med det men min excentriska sida tar sig uttryck i att jag ibland säger saker utan att tänka vilket ibland kan utmynna i ganska lustiga situationer... Har länge försökt kontrollera dena sidan och det har nog blivit lite bättre sen gymnasiet då jag bland annat undrade:

- Vad är det för vitt i min mjölk?
- Varför skulle Mark prata så bra engelska bara för att han kommer från Australien?
- Joel, jag sitter på nåt hårt! (inför hela klassen när jag satt i hans knä, det visade sig vara en mobiltelefon...)

Det är verkligen ett släkdrag och alla är inblandad från mammas sida, när pappa fyllde fyrtio kommer jag ihåg att alla släktingar kom ner från Stockholm och klädde ut sig till bönder med grepar och hängselbyxor och målade tänderna svarta och hade överraskningsfest för en förvånad Janne. Men jag älskar det även om det kan bli lite töntigt ibland och som tonåring tyckte jag ofta att de var pinsamma när de höll på och konstrade.

Nu har jag dock accepterat mitt öde som en lite galen medlem i denna stora och varma släkt och skulle inte vilja ha det på nåt annat sätt! 

Snart semester

Åh vad jag längtar! Bara 3 dagar kvar efter den här dagen innan jag är ledig i 2 hela veckor. Ska bli så skönt och kul!

Den här helgen har Fredda varit hemma från Åland och vi har hunnit med en hel del kan jag säga. Vi började lördagsmorgonen med att gå upp tidigt och åka på en lägenhetsvisning som inte var mycket att hänga i julgranen! Det var helt synliga rör i badrummet och allt var gammalt och slitet. Man hade behövt renovera en hel del där och husets fasad var i typ ljusrosa plåt och det var inte vackert. Så tack men nej tack nu får vi leta vidare. Ska till banken idag och se hur det blir med lån och sånt om vi bestämmer oss för att köpa. Vill hyra egentligen men är ju fan helt omöjligt att hitta nåt!

Efter den floppen åkte vi till IKEA där Fredda lämpade av mig och själv satte kurs mot en hemlig destination (jag fyller år snart) och fast jag bara hann vara där ensam i drygt en timme hann jag plocka på mig saker för över 750 kronor.... Fan också, men jag var väldigt noga med att bara ta sånt som vi vekligen behöver (yeeh right...). Sen hem och chilla en timme och sen iväg till Årsta havsbad där vi hälsade på mina släktingar och sen iväg till Willys i Tumba för att handla. Jag fattar inte hur vi sen på kvällen orkade se filmen King Kong på tv som började nio och slutade tjugo i ett. Söndagen var betydligt lugnare och det enda aktiva vi gjorde var att ta en promenad.

Sen var det såklart jobbigt när han åkte igen på söndagen för det känns så konstigt att vara ifrån varandra på det här sättet. Jag gillar det inte alls för precis när man börjat vänja sig så kastas man tillbaks i det. Jag börjar bli väldigt bekväm i mitt "egna" liv och det blir en stor omställning varje gång man ska börja ta hänsyn till någon annan med allt vad det innebär. Önskar att allt var som vanligt!

Nu ska jag gå och äta lite lunch : )

Min skrivbordsbild på jobbdatorn!


Det snurrar!

Vi ska flytta och det är faktiskt inte världens lättaste projekt. Det första hindret är ju faktiskt att hitta någonstans att flytta till och vi är fortfarande på det stadiet! Jag är verkligen på jakt nu och har slängt ut krokar här och var samt ställt mig i 2 bostadsköer som kostar pengar. Men kötiderna är långa och chansen att få en hyreslägenhet är inte speciellt stora så nu funderar vi på att köpa lägenhet. DET känns dock som världens största grej för mig och jag vet inte alls hur man bär sig åt med lån och grejer men jag antar att det ingår i konceptet att bli vuxen. Och kan alla andra köpa lägenheter så kan väl jag!

Men hela grejen med nytt jobb i augusti, flytt och så vidare känns lite snurrig men det ska bli skönt när allt är klart (vilket inte kommer hända än på ett tag men men). Känner bara att jag har så mycket att tänka på just nu och det är lite snurrigt....

Ikväll efter jobbet ska jag och äta middag med Josse och Ellinor! Ska bli kul att sitta och skvallra lite. I måndags träffade jag Anna och Emma och vi gick bland annat och drack coola drinkar på Hotel Nordic Light. Det är otroligt hur mycket som hinner hända under typ en månad vilket är normallängden mellan våra träffar. Det har blivit mycket socialiserande den här veckan och jag var och hälsade på Evve på salongen där hon jobbar vid Odenplan och blev sååå sugen på att göra en hårförlängning. Men har fått erkänna (med lite påtryckningar från Fredda) att jag faktiskt inte har råd med det just nu.

Skulle kosta 4800 kr att sätta i det plus special schampoo och balsam och inpackning för ca 500. Sen måste man flytta upp det var tredje månad eftersom det egna håret växer och det skulle kosta ca 1500 per gång. Och då är vi uppe i  över 10000 kr på ett år för att ha 10 cm längre hår...Mitt argument om att det skulle vara fint sprack där och då! 


Paybacktime

Eftersom Fredda hade ett inlägg som uteslutande handlade om mitt gnällande och knorrande www.freddainthesky.blogg.se som han beskrev det ska jag nu ge igen med ett inlägg som uteslutande handlar om min käre sambo....

Vi tar det från början när Fredda bodde i en etta i Flemingsberg och jag var och hälsade på honom. Där låg en madrass på golvet och en riktigt ruggig gammal soffa tog upp hela rummet. Det skulle finnas ett köksbord men det såg jag aldrig ytan på eftersom det var så belamrat med smutsig disk... Tv:n var en typ 15 tums grön liten låda där dosan ideligen trillade isär i smådelar som man var tvungen att pussla ihop. När jag började sova över där och skulle äta frukost på morgnarna bjöds det på flingor (utan mjölk eller fil till alltså) och om jag hade tur en knäckemacka med smör (smör bara på bra dagar). Det här med att handla och laga något annat än fryst pyttipanna fanns inte riktigt på kartan under den här tiden i Freddas liv. Däremot fanns det snus och alkohol i överflöd!

Stökigt var alltså bara förnamnet och jag vet inte riktigt vad jag tänkte på när jag efter ca ett års tid bestämde mig för att vi skulle flytta ihop....Jag som efter att ha bott själv under två år i min otroligt välstädade lilla lägenhet skulle nu flytta ihop med världens slarvigaste människa! Men är man kär och galen så är man och sagt och gjort flyttade vi till en tvåa. I början var det många många bråk om just städningen men så småningom ändrade vi båda på oss så att han slutade slänga kalsonger på golvet och bara släppa allt precis där han stod och jag blev lite mindre pedant. 

Några saker som jag ännu inte lyckats ha överseende med är dock:
1. De 100 snusdosor han envisas men att ha överallt.
2. Att han inte kan hänga av sig skolväskan i hallen utan av någon anledning gåt in med den i VARDAGSRUMMET och ställer den där.
3. Samma sak när han kommer hem så går han in och tömmer sina fickor på köksbordet istället för hallbordet vilket resulterar i att det alltid ligger en massa mynt, gamla kvitton, sl-kort och kortetui där.
4. Att han aldrig gör färdigt hushållsysslorna helt och hållet....Har han diskat så kan man ge sig fan på att formen vi gjorde lasagne inte är diskad för det var ju för jobbigt (även om ursäkten är att hälla vatten i den så att skiten ska lösas upp). Tvätten kommer alltid tillbaka med några plagg otvättade som han antingen inte "visste" hur man skulle tvätta eller sånt som är handtvätt som han inte orkat göra osv.

Så JA lite tjatande och knorrande tycker jag nog att jag har rätt till ibland : )

Önskelistan 2009

Jag fyller ju snart år som några kanske (förhoppningsvis) redan vet och för att göra livet lite lättare för min älskling Fredrik har jag lovat att skriva en liten önskelista. Detta för att undvika situationer som: Åhh vilket fint elektroniskt monopol....True story!

Men okej i ärlighetens namn är jag nog lite svår när det kommer till presenter och sånt. För jag har aldrig riktigt nåt speciellt som jag önskar mig men sen när jag väl får nåt som jag kanske inte alls vill ha, eller tycker är onödigt, så är det väldigt svårt för mig att inte visa det! Som min väninna Merhnaz brukade säga i gymnasiet så stog det skrivet över hela mig när jag inte tyckte om någon och det är tydligen samma sak med presenter. Jag jobbar på det dock....

Okej nu ska vi se:

Ett myggdödarracket mel el i


En ny soffa


En ny säng


En ny lägenhet! Okej nu börjar det kanske bli lite dyrt...


Hmm....en häst...Okej okej jag ska sluta, men det här är faktiskt en ÖNSKElista.

En egen ipod

Ett snyggt överkast till sängen

En spadag

Pedikyr eller manikyr

En weekendresa (typ till Helsingfors en natt)

Ja ja du känner ju mig Fredda och vet att jag gillar upplevelser och sånt så du får använda fantasin (eller så säger du bara vad du planerar till mig och så kan jag säga om det är bra eller inte, lätt som en plätt).

Pussar






Tråkigt värre...

Jag har faktiskt inget att göra. Jag har inte så många att coacha just nu och de jag har har jag redan varit i kontakt med på ett eller annat sätt idag. Ringer man arbetsgivare säger de bara att de inte rekryterar nu under sommaren. Tiden går låångsamt....

Krav, krav, krav : )

Har fått ett krav om att jag ska göra fler blogginlägg så här kommer ett iaf. Det kommer faktiskt handla lite om krav eftersom jag kom att tänka på det nu. Jag har en tendens att ställa mycket krav på mig själv och det kan gälla allt ifrån träning, jobb eller vardagliga grejer som att jag ska gå och lägga mig (vardagsstress?). Men även om det är en liten grej så är ju faktiskt ett krav och att ha många krav på sig tror jag inte är bra, även om det är självförvållat... 

Jag kommer ofta på mig själv med att vara stressad på kvällarna för att jag måste hinna med vissa basgrejer typ diska, ta ut Gorbie och duscha samtidigt som jag måste gå och lägga mig senast! tio för att orka jobba dagen efter (är en sån där som måste sova 8 timmar för att inte vara halvdöd och sluddrande dagen efter). Och faktum är att det har blivit ett problem då jag har så få timmar på mig från att jag kommer hem tills att jag måste gå och lägga mig, ca 3-4 timmar innan jag ska ligga i sängen och helst sova. Blir tyvärr att man prioriterar bort saker som jag helst skulle vilja göra, till exempel prata i telefonen men mina vänner är en sak som jag oftast inte har tid med. Blir fler sms på tåget istället som kompensation men ändå. Haidi och jag har försökt få till ett samtal i 4 dagar nu utan att lyckas och det är ju typ skandal!

Jag har aldrig förstått folk som är stressade över såna saker som träning, matlagning eller när man ska hinna tvätta utan bara sett deadlines, tentor och tidspress inför tex. en resa som något att stressa upp sig över. Men nu är jag en av dem...

Det jag har upptäckt är att det är man själv som skapar stressen och att det bara är en själv som kan göra något åt den, så jag försöker att säga åt mig själv att ta det lungt och sen får man helt enkelt prioritera bort nån av de här "basgrejerna" också. Det viktigaste är ju att man mår bra!

Bort med alla krav och lev livet dag för dag och gör det man har lust med!!!!

RSS 2.0