Bomber och granater!

Det är för sjutton första augusti imorrn! alltså kan man lida av tidskomplex eller nåt? för jag inser alltid alldeles för sent att tiden faktiskt går och att man måste kanske ta tag i olika saker som räkningar och dylikt. Det är på grund av detta som jag under vår och höst är totalt beroende av min kalender. Jag är helt enkelt ett kalenderfreak och jag går aldrig någonstans utan den och råkar jag glömma den är jag helt nervig över allt jag kommer glömma bort att göra under dagen. Jag skriver nämligen ner ALLT i den där kalendern, från att köpa mjölk till tentadatum och till och med när nånting har hänt plötsligt så måste jag skriva ner det i efterhand. som till exempel om anna och emma bestämmer sig för att komma och kolla på film en kväll hux flux så skriver jag prydligt ner i min kalender dagen efter på föregående datum: anna och emma kommer

Är inte det sjukt!!?! Har man inte nåt sorts extremt kontrollbehov då?! Jo ta mig tusen det tror jag att jag har. Å andra sidan så är det ju skönt att veta exakt vad som hände i ens liv för några dagar sen för då blir det på nåt sätt lättare att identifiera dagarna och de blir händelsefulla dagar och därmed har man inte slösat bort sitt liv. Mycket enkelt men mycket smart. För vem av er kan egentligen gå tillbaka i minnet och säga vad ni gjorde tisdagen för två tre veckor sen? jag gissar på ingen, men jag däremot kan bläddra upp v. 28 i min kalender och berätta det för er så det så! 

Nån som däremot är helt omöjlig att få att använda en kalender är Fredda. Men jag tror att man måste vara kalendertypen från grunden om man ska kunna ha användning för en. Fredda vet väl egentligen knappt vilken dag det är och ännu mindre om han måste betala räkningarna eller har lektion. Men bristen på kaledrar uppvägs av ett kontaktnät där han ringer runt till sina kompisar och frågar om de har lektion och såna saker. Visst det funkar ju och sådär men det måste ju bli dyrt i längden plus att man aldrig ska lita på någon annan än sig själv! Speciellt inte om kompisarna heter mumin och johan.....Sorry guys :)

Det regnar här idag sista dagen på jobbet och det känns bara trist och grått överallt. Jag ska åka tillbaka till Stockholm imorrn och det känns urskumt faktiskt. Lite skrämmande till och med, jag kanske har glömt hur man går igenom spärrarna vid pendeltåget och fastnar! Jag har inget sl kort så jag måste betala massor bara för att komma hem. Våra odågor till andrahandshyresgäster har dessutom inte hört av sig om vilken tid jag ska komma och inspektera lägeheten imorrn så jag antar att jag får ringa dem ikväll igen. så jäkla ansvarlösa! men jag är glad om lägenheten är i bra skick och det inte är alltför smutsigt. Ska i och för sig ändå sanera den efter att de åkt men ändå....ja jag är inte bara ett kalenderfreak jag är pedant också! Men vadå två tonårskillar som har bott där en hel sommar, det kan bli nasty!

skriver så fort jag kommer i kontakt med en dator igen men det kan dröja några dagar!

kraaamm

 

Tjoho snart är sommarn slut!

Ja eller riktigt så entusiastisk kanske jag inte är över att "sommaren" (snarare vintern *burr*) snart är slut, men nästan! För vem saknar inte de slappa sovmorgnarna och de många timmar fritid det innebär att studera på högskolan???
 
alltså vad gör man egentligen efter sina två timmar i skolan varje dag? för inte sitter jag och pluggar i sex till som man egentligen borde göra. nä istället fikar man med kompisar, handlar mat, shoppar, städar, pratar i telefonen, pussas, lagar mat, äter mat och så vidare. och tiden bara går. jag har inte ens någon riktig hobby!

visst har man gjort några halvhjärtade försök att börja på gym och sånt men det är ju så tråkigt så man vill dö! men jag menar nu jobbar man från 8 till halv fem och man gör nästan exakt samma saker ändå! man kommer hem och äter, vilar och sen kanske man går och tar en fika med Fanny till exempel. man borde kanske skaffa ett halvtidsjobb för nog skulle man lätt hinna med det. men nä fan heller, jag ska ta vara på den här lilla dyrbara studietiden som är kvar. jag ska utnyttja varje sovmorgon och slappa så mycket jag kan och bara göra det jag måste och sånt jag vill, för sen ska man slava resterande tiden av sitt liv och det är bra mycket tuffare.

så fredda: jag lovar att sluta hetsa och stressa så mycket. jag kan till och med börja sova middag med dig på eftermiddagen fast jag tycker att man slösar bort sitt liv. och så ska jag skaffa mig en hobby, nåt som jag verkligen tycker om och njuter av att göra. Rida! ja det vill jag verkligen göra. 

nu är rockoff festivalen slut och det har varit kanonkul men tufft! nu i helgen var min bror mattis och hans tjej sandra här på åland för att ha lite semester och vi passade på att gå på rockoff såklart. på fredagen var det grillning och sen stora steg ner till markoolio och ett U2 coverband. sussie blidde lite fuller. så på kvällen när vi hade raglat hem så skulle jag bara ta upp lilla Roborowski lite och gulla med honom! men Roborowski ville inte alls gulla med mig så han rymde!! och eftersom jag hade lite dålig reaktionsförmåga.... så ramlade han ner på golvet och kilade kvickt som ögot in bakom skrivbordet! Fredda satt på en stol brevid mig när det hände och eftersom Roborowski är hans ögonsten föväntade jag mig skrik och tandagnisslan men fick ett.....stort  leende och ett : det är luugnt gumman det ordnar sig...jag tittade storögt på honom och stängde sen snabbt igen dörren så hamstern inte skulle kunna komma ut från rummet i alla fall. sen började jakten......

jag var helt övertygad om att vi skulle få hålla på hela natten och att vi kanske aldrig skulle hitta honom igen. han är smart oxå den lille jäkeln för så fort han vågade sig ut så pass mycket att man kanske skulle kunna fånga honom så drog han kvickt som ögat in bakom skrivbordet igen så till slut fick vi dra ut ett vitt skåp som stod under skrivbordet så det inte blev lika stor yta för honom att springa på. och så skulle jag jaga honom åt ett håll och fredda skulle då fånga honom med en låda på andra sidan!! men.... freddas reaktionsförmåga var om möjligt ännu sämre än min! och hamstern sprang rakt förbi. detta såg inte jag och plötsligt väser fredda: Sussie lugn nu men Roborwski sitter mellan dina ben. min första reaktion var att slå ihop benen men som tur var lyckades jag hejda mig själv och stirrade ner på honom där jag satt på huk och undrade nervöst vilket håll han skulle springa åt. som tur var valde han framåt och inte bakåt och då knep jag honom direkt! jäklar vad snabb jag var där! det hela var faktiskt över på en kvart med det kunde ha blivit mycket längre.....Sen var jag lite osams med Roborowski men det var ju faktiskt mitt fel så nu har vi blivit sams igen. fast lite långsint är han nog allt den där lilla hamstern....


sista dagen på jobbet imorrn! jubel jubel jubel och lyckans glada dagar!!!! fast sen väntar omtenta i franska och det är ju inte heller så himla lustigt :(


hej hopp


man kan verkligen inte lita på dem!

Alltså hur många gånger har man inte suttit och gråtit över dem?? Och varför gör de aldrig som man vill, de kan liksom vara jätteduktiga och sen bara helt plötsligt vända en ryggen och förstöra mer än man kanske orkar reparera. Igår hände det igen och jag blev rädd, rädd att det är nåt allvarligt fel och att allt man jobbat för har försvunnit. Det jag skriver om är en pryl som mer och mer tagit över våra liv,  datorn!

Jag och datorn har ett väldigt tveuddat förhållande, i början tyckte jag inte alls om den och var mest emot att ens använda den men sen blev man ju tvungen att böja sig för vinden och det är jag glad att jag gjorde.Men gud vad jag har hatat den där datorn, speciellt ett tillfälle har etsat sig fast på minnet. då gick jag i trean på gymnasiet och hade skrivit ca 10-15 sidor på ett engelska arbete om hedersmord när allt plötsligt försvann. Poff bara! så var allt borta. Jag bröt såklart ihop och tjöt hela kvällen och sen var det bara att börja om........det sög!

Men man glömmer liksom bort att älska datorn oxå för mellan hatattackerna (ingen neggoattack som jag oxå brukar ha enligt mina vänner) så är den ju rätt fantastisk. men faktum kvarstår man kan fan inte lita på dem!

kramp kramp//sussie

Hamstern och jag (eller fredda och hamstern)!

Hamstern jag fick igår har fått namnet Roborowski, men man måste säga namnet med ett långt i på slutet för då låter det bäst. Själva arten heter också roborowski och vi tyckte det lät så gulligt så han fick helt enkelt heta så! mycket smidigt. men det är inte riktigt någon som verkar förstå det söta i namnet utan reaktionen har varit att rynka på näsan och säga att det låter som ett ryskt namn!! det tycker inte jag. vad tycker ni?

Det är så kul för fredda (som jag fick hamstern av) är helt nojig över hamstern. Anledningen är att igår när vi fått hem den och inrett buren och satt och tittade på den när den for runt där innne, så ser vi plötsligt hur den trillar över matskålskanten som står i hörnet och fastnar där nere med huvudet ner och rumpan upp. Fredda får smått panik medan jag tror att den kommer fixa det själv, men det gör den inte så fredda får sticka ner handen och ta bort matskålen så hamstern kommer loss. Efter det har Fredda ringt hem och hört om den är ok och vad den gör och så bara för att kolla så den är ok för tänk om vi inte hade varit där när det hände!! Då kanske den hade brutit nacken eller nåt eller tänk om den fastnar med tassen i springhjulet??Jag är förbluffad över all denna omtanke om en hamster och mycket stolt över att jag har en så fin kille!

igår var jag onykter...i alla fall lite och det var väl på sin plats eftersom jag firade min födelsedag. kommer nog att vara onykter flest antal gånger den här veckan sen min studentvecka tror jag....och det var en väldigt rolig vecka så!
men jag är så himla trött på dagarna och det är lite jobbigt, jag menar man får ju tänka på att man faktiskt är lite till åren nu och har ett seriöst sommarjobb att sköta hi hi!

linninskey min vän, man kan inte prenumenera på min blogg men man kan skriva in www.susannaibadet.blogg.se så kommer den ju upp direkt. det är väl inte för komplicerat även för två blondiner som oss själva eller hur?

Kram på er!


Idag är det min födelsedag!

Japp det stämmer, idag fyller jag 22 år. siffran är stor men obetydlig som en viss vän brukar säga...mycket klokt!. j

Jag har insett att jag har börjat klättra på vuxenskalan nu och att jag inte kan göra någonting åt det förutom att förneka det in i det sista. Så åtminstonde ett år till ska jag låtsas att jag inte är på väg att bli trettio och därmed obönhörligen vuxen. Även om det faktiskt är rätt så många härliga år kvar så är det så mycket som ska hända innan man är trettio (enligt normen) så det vore konstigt om man inte var lite skraj tycker jag!

Några exempel: 1. Skaffa en bra utbildning till något som man sedan ska jobba med resten av sitt liv (!)
                              2. Möta sitt livs kärlek (om man inte redan gjort det...)
                              3. Gifta sig
                              4. Göra storstilad karriär
                              5. Bli rik
                              6. Skaffa barn 
                              7. och så vidare och så vidare...........

Och allt detta ska alltså hända på ett enda litet futtigt årtionde mellan 20 och trettio, jag vet att det inte är ett måste men för majoriteten så är det ju faktiskt så det går till. Sen ska man bara leva 50 år till med de val man gjort så det känns så jäkla viktigt allting och jag är livrädd att göra fel val!

Men annars är det trevligt att fylla år tycker jag! Har fått en massa fina presenter av min kille varav en väldigt otippad.....

Förutom ett presentkort på en helkroppsmassage på salong Cleopatra, två fina fotoalbum och en stor bukett rosor med bud.....fick jag en hamster!! med bur och allt! det lustigaste är ändå att jag egentligen aldrig önskat mig en hamster utan mest bara tyckt att de varit allmänt söta, inte för att jag inte är glad men det kom verkligen som en överraskning. vilket i och för sig var meningen! Förklaringen var att han ville ha nånting gulligt ihop med mig som vi kan pyssla om och så...jag frågade om han hade barnlängtan men då sa han att han ville att det skulle vara nånting sött! så jag antar att det betyder nej...

Den här sommaren befinner jag mig som de flesta vet på Åland tillsammans med killen och just nu pågår det en stor festival här som heter Rockoff och det är ett jäkla drag med massor med bra artister. spenderade min sista kväll som 21 på The Arks konsert här på torget och det var faktiskt riktigt bra måste jag säga. ikväll är det Bo Kaspers Orkester, Oh Laura och Elin Lanto som uppträder så det kan nog också bli skoj. men först ska man ju hem och äta födelsedagsmiddag och tårta. Ja här ska inte sparas på krutet utan fyller man år så gör man!

jaha om man skulle jobba lite nu då *suck*

hörs imorrn! kram

så var man här då!

och varför inte?? fast jag heter inte susanna som mitt bloggnamn antyder utan susanne, susanna i badet har min mamma av någon anledning alltid kallat mig när hon varit på det humöret. och det är bara ett av alla de smeknamn hon har gett mig....

några exempel: snusan, snusse, greta, ulrika, gretchen och just susanna i badet.

jag vet att det är helkonstigt men jag älskar dem allihop! de flesta skulle säkert ha retat sig på att bli kallad en massa konstiga namn men inte jag inte. till vardags kallas jag sussie och det är också som sussie som de allra flesta känner mig. vissa blir helt förskräckta när det kommer upp att man egentligen heter susanne och inte sussie, som att man inte borde fatta att sussie är ett smeknamn på susanne, hallåå liksom!

fan vad kul det känns att ha startat min alldeles egna blogg! värsta lilla egotrippen ska jag ha här och bara skriva saker om mitt liv och vad som måhända händer där.

men jag kan inte riktigt bloggreglerna eftersom jag just upptäckt hur kul det är att läsa andras bloggar och just nu skaffat min egen, men är det så att man bara får skriva ett inlägg per dag? jag kanske kommer skriva fler eftersom jag har världens tristaste jobb (mer om detta senare) och alltså behöver underhålla mig lite på egen hand ha ha.

skriv gärna någon kommentar om ni är här och kikar för då blir jag glad!

kram på er// sussie (eller nåt )

RSS 2.0