Vår lilla hamster är förkyld :(

Roborowski (Robban) har blivit sjuk. Igår när vi skulle städa hans bur och som vanligt satte honom i badkaret så att han skulle kunna springa runt märkte vi att han var ovanligt slö. Sen fick man klappa och hålla på med honom utan att han bet en i fingret och det är inte normalt för robban som vanligtsvis hatar att bli klappad och hållen. Då det inte verkade bero på nåt brutet ben eller svält (han är tjock som en pingisboll pga digestivkex oxh cheeriosflingor) så visste vi varken ut eller in och blev oroliga. Alla min kompis hamstrar har dött i lunginflammation och de är jättekänsliga för drag, men han har stått på en plats där det inte kan dra på honom. Så sagt och gjort så gick Fredda och lånade en dvärghamsterbok! på bibblan och läste sig till att lilla robban har blivit förkyld. Alla symptom från slöheten till raggig päls stämde in och det enda man kan göra är att hålla honom varm och ge honom varm mjölk med honung. Så ikväll börjar operation bota roborowski! Vi har även köpt vitamintillskott som ska droppas i vattnet. Så nu får vi hålla tummarna.

Jag är tillbaka på jobbet efter en veckas (egentligen två) sjukskrivning och det går bra förutom att jag har väldigt ont i ryggen och knaprar Burana 600 mg för att överleva....Men huvudet är nog bra i alla fall! Ingen yrsel eller illamående. Dessutom är det skönt att vara tillbaka i vardagen, även fast det är skitsvårt att komma upp på morgnarna!!!

Sommaren börjar obönhörligt  gå mot sitt slut och jag har bara knappt tre veckor kvar att jobba fast å andra sidan brukar det ju vara fint även efter det att man har börjar skolan. Så jag kommer säkert få använding för den fina picknickorgen med tillbehör jag fick av fredda i födelsedagspresent i Stockholms alla parker! Jag hade en jättebrafödelsedag med presneter och en god tårta som freddas mamma gunilla hade bakat. Dessutom hade fredda bokat in mig på Stora chokladpaketet på Cleopatra spa till dagen efter mellan 11-14 vilket innebar chokladbad, helkroppsmassage och ansiktsbehandlig! Det var en kanonhärlig upplevelse :)

I helgen var pappa, tanja och inga och hälsade på oss här på Åland och helgen innan det var linnea och henrik här så nu har vi verkligen turistat runt här i mariehamn ordentligt! Det har varit jättekul men nu är man rätt trött på det faktiskt. Det var första gången som freddas föräldrar träffade en av mina med tjej och det var lite nervöst med det gick superbra och alla hade trevligt. Det kändes otroligt vuxet att sitta kvar efter middagen en hel kväll med sina föräldrar och umgås, prata och dricka istället för att som vanligt äta och sen dra iväg på nån fest. Men det var nice!

Puss puss

Önskelistan...

Hmm har fått en beställning från min kära sambo Fredrik att skriva en önskelista......Har funderat på om jag ens har något jag önskar mig men materialistiskt som jag är så kan jag säkert komma på något för att minska ditt lidande älskning. Han är nämligen övertygad om att jag inte kommer bli nöjd om han köper nånting till mig som han själv kommit på. Jag förstår inte varför han tror det! Så illa är det väl inte? Eller?! Nej jag tycker faktiskt om överraskningar och du känner mig så pass väl nu att du borde veta vad jag vill ha. Eller?! Bäst att inte chansa kanske.

Okej här är några saker jag önskar mig:

Ny ridhjälm = Min skulle förmodligen kunna ta livet av mig har jag insett nu på ett smärtsamt sätt....

Ny säkerhetsväst = Min är som en tjockare tröja pga att jag haft det sen jag var typ 13.

OC box nr 4 = Tråkigt för jag har redan sett den på datorn men utan den är min samling inte komplett.

Presentkort på massage = Ge mig, ge mig, ge mig!

Härlig middag på fin resturang = Jag älskar mat så det är alltid uppsakattat!

Fallskärmshopp = Ja det är sant det skulle jag verkligen vilja testa nångång.

Minisemester = Okej nu kanske det börjar bli lite väl dyra önskningar här men det är bara en idé...

En ny större säng = Jag sover så gott här på nätterna när jag får sova för mig själv!

En egen häst = En önskan som aldrig blir för gammal för att användas, även fast jag aldrig får någon. Dessutom skulle du säkert köpa värsta öket så det är nog bäst att jag tar hand om det där själv :)

Presentkort på inredning = Alltid roligt att shoppa grejer till lägenheten.

Okej jag har grymt dålig fanatsi just nu men jag kan säga lite grejer som jag INTE vill ha!

Smycken = Har så många redan.

Kläder = Inte av dig älskling, inte av dig...

Köksgrejer = vem vill ha sånt?

Strumpor = Fast det kanske skulle kunna vara något när jag tänker efter... eller vad säger du mamma ;) ?

Ingen mer hamster, ingen chinchilla, ingen kanin och ingen hund = Det sparar vi till dina födelsedagar Fredda!

Hoppas det har varit till någon hjälp nu och tänk på att jag faktiskt inte är så svårflörtad som det verkar på dig på riktigt :)

kram kram


Aj aj aj!

Övermod går före fall heter det ju....

Igår var första dagen på min kvällskurs i ridning här på Åland. Jag har varit allmänt dunderförkyld hela helgen och var på jobbet igår enbart för att med gott samvete kunna åka till stallet på kvällen. Jag kämpade mig igenom dagen med huvudvärk och en ständigt rinnande näsa men till sist blev det eftermiddag och dags att åka hem. Kursen började klockan sex och på vägen dit kände jag mig mycket förväntansfull. Väl där fick jag hästen Samson som var ny i stallet och en riktigt biff, då menar jag att han var stor alltså! men inte så hög utan mest grov och biffig. Dessutom var han väldigt pigg och när jag kom till hans box så fullkomligt prejade han ut mig så fort jag fått på honom grimman och jag tänkte lite nervöst att han nog kommer vara väldigt pigg att rida.

Samson visade sig vara väldigt trevlig att både sköta och rida, jag hade hamnat i den avancerade ridgruppen, alltså med dem som har ridit mycket vilket jag oxå har. Men nu var det ungefär ett år sedan, vilket jag berättade. Men men, här skulle det tränas för fulla muggar och det var dressyr med sittträning som gällde. Utan stibyglar....i galopp....på en volt (alltså en rund ring). Jag hade problem att hålla balansen redan i traven utan mina stigbyglar som vi hade fått lägga upp framför sadeln och Samson genade friskt  med mig och jag jobbade som en galning med att hålla mig kvar och samtidigt få Samson att göra som jag ville, Jag gav honom dubbla signaler hela tiden och tyst viskade jag förlåt när jag för femtonde gången råkade rycka honom i munnen iett försök att hålla mig kvar på hans rygg. Sedan sa ridläraren: så fattar vi vänster galopp! Dum som jag var tänkte jag att jag minsann inte skulle vara sämre än någon annan och med tanken om att jag säkert skulle åka av så fattade jag vänster galopp.

Mycket rikttigt hann hästen knappt börja galoppera innan jag hängde på sidan som en fåne och funderade på om jag skulle försöka klänga mig upp igen eller om jag helt enkelt skulle glida av och sen hoppa upp igen. Jag valde det senare, mer eller mindre frivilligt.... Det vara bara det att det var exakt 8 år sedan jag ramlade av och man faller tydligen väldigt mycket tyngre som 23 än som 15. Herregud vilken duns ner i backen det blev. Min hjälm flög allvärldens väg innan jag knappt nuddat marken vilket ledde till att mitt bakhuvudet fick ta hela smällen. Samson tvärstannade och stod snällt och väntade till jag kravlat mig upp och det krävdes all min självbehärskning för att inte börja gråta. Efter att jag samlat mig några minuter satt jag upp igen och fortsatte galoppera även fast det snurrade lite när jag blundade. Denna gång MED stigbyglar. Resten av lektionen gick jättebra även fast jag inte orkade jobba så hårt som jag borde ha gjort. Sen borstade jag Samson och mockade hans box innan jag släppte ut honom.

När Fredrik sen kom och hämtade mig började jag faktiskt grina, jag vet inte varför för det gjorde inte så ont längre. Men förmodligen var det mycket av min stolthet som fick sig en törn, plus några dåliga minnen från att ramla av som gjorde att fördämingen släppte. Men det är sådant här som hör till ridingen för som min ridlärare sa när jag var liten: Man är ingen riktigt ryttare förrens man har ramlat av 100 gånger. Så nu har jag väl bara gissningsvis 80 gånger kvar då....jippie! Natten blev jobbig och det gjorde ont så fort jag rörde på mig och med en uppskrapad hårbotten med en jättebula är det inte så skönt att ligga på kudden. Så idag blev jag hemma från jobbet och vilar upp mig.

För jag måste ju vara pigg när jag åker till stallet ikväll igen :)

Gud vad jag är trött!

Jag är så himla trött så jag vill bara gå hem och dra täcket över huvudet och stiga upp framåt helgen....tidigast!!

Min trötthet beror dock inte på för lite sömn utan på en väldigt hektiskt helg i valdemarsvik som i förväg hette "minisemester" och i efterhand heter "militärläger"... Man skulle hinna med både det ena och det andra och träffa så många som möjligt och ständigt hade man dåligt samvete för de man inte hann träffa och det man inte hann göra. Dessutom var det så fruktansvärt varmt (34 C), när det inte regnade förstås) att man sov dåligt och var allmänt orkeslös.

Så nu sitter jag här på kontoret och ryggen och nacken värker efter de långa resorna, ca 13 timmar TR med bil och båt, och det är grått och tråkigt här på Åland. Jag känner mig allt annat än utvilad! Tur att den här helgen som kommer så har vi abslolut INGENTING inplanerat och så ska det banne mig förbli.

Under de långa bilresorna var ju fredda och jag tvunga att underhålla oss med nånting, speciellt då deras bilradio inte fungerar, och då leker vi ordlekar! En favorit är då man säger ett djur och så ska den andra säga ett annat djur som börjar på den bokstaven som det andra djuret slutade på. Tex. Alligator.........Råtta........And......Dansmus......Sill........osv!
Det kan man underhålla sig med ganska länge men ni skulle bli förvånade över hur svårt det blir att komma på djur på A, L, I och R eftersom så många djur slutar på just de bokstäverna. Till slut är man liksom nere på Amöba och såna små kräk.

Så vad gör jag egentligen här på Åland: Jag jobbar på kontor med redovisning mån-fre 8-16.30 (mycket givande...), kommer hem och äter middag som fredriks mamma har lagat till 17.30 varje dag (lyx, jag vet), tar i bästa fall en promenad, kollar på tv och går och lägger mig tidigt för att orka jobba dagen efter. Herregud vad jag längtar tillbaka till skolan och all fritid man har då. Tänk om det är så här man ska ha det resten av sitt liv, vända papper hela dagarna och sen tillbringa några få timmar med familjen (hushållsysslorna) och sen stupa i säng bara för att vara lika trött dagen efter...
 
Men ibland händer det ju såklart mer på kvällarna, igår var jag till exempel på Hip Hop med en kompis och det var kul, är väldigt jobbigt att resa sig från stolen idag bara!!!


Jag tror att det här inlägget egentligen skulle kunna klassas som en  "neggoattack" som fredda brukar kalla det men ni får ha översyn med det för den här gången! 

Snart slutar jag tralla l


RSS 2.0